facebook

Viete ako vznikla podprsenka?

Viete ako vznikla podprsenka?

Asi žiadna žena si nevie predstaviť svoj deň bez toho, aby si ráno obliekla na seba svoju podprsenku a mohla sa tak celý deň cítiť bezpečne, pohodlne a sexy. V dnešnej dobe je už mnoho druhov podprseniek ako vystužených, polovystužených, bez kostíc, push-up, bardotky, športové atď. Ale viete, ako to všetko začalo?

 

Predchodkyňa podprsenky

Podprsenky nosili už ženy v Starom Ríme, aj keď ešte nemali tvar, ako ich poznáme dnes. Šlo síce o pruh látky, ktorý zakrýval intímne partie, ale môžeme ho považovať za akéhosi predchodcu podprsenky, ktorú poznáme dnes.

 

Kto? Kedy? A Kde?

Prvý patent získala Francúzka Hermine Cadolle v roku 1889. Za skutočnú vynálezkyňu modernej podprsenky považujeme Mary Phelps Jacob, ktorá zviazala dve vreckovky mašľou v roku 1913. Avšak až ruská imigrantka Ida Rosenthal, ktorá pracovala ako krajčírka v newyorských módnych obchodoch spolu so svojim manželom poukázali na to, že podprsenka, ktorá padne jednej žene sa nehodí inej. Týmto sa v roku 1922 zmenilo smerovanie vývoja podprseniek.

 

Od špicatých až k push-up

Od roku 1930 sa začala komerčná výroba. Od tohto roku si tento neodmysliteľný kúsok spodnej bielizne prešiel niekoľkými fázami. V 50. a 60. rokoch boli v móde špicaté podprsenky, ktoré neskôr preslávila speváčka Madonna. V rokoch hippies boli populárne priesvitné podprsenky bez kostíc, takže ženy vyzerali akoby nemali na sebe žiadnu bielizeň. Asi najkurióznejšie kúsky boli v 70. rokoch, a to podprsenky s vytvarovanými bradavkami, ktoré mali byť príťažlivé pre mužov. V 90. rokoch sa konečne dostali na trh push-upky pre ženy, ktoré túžia po väčšom poprsí.

                                                                          

Podprsenky 20. storočia

Podprsenky od doby svojho vzniku prešli obrovskou premenou od ovinutej látky až po silikónové nalepovacie podprsenky, ktoré sú teraz v móde. Vývoj podprseniek je veľmi zaujímavý a dnešná ponuka je nekonečná fantázia farieb, motívov, materiálov, tvarov a ozdôb. Vyberte si jedinečný kúsok z ponuky dolores.sk!

Zanechať Odpoveď

* Názov:
* E-mail: (Nezverejnené)
   Webové stránky: (Adresa URL stránky shttp://)
* komentár:
Kód typu